VINYASA JOGA

Svoboda zdaj

Vinyasa Flow je dinamičen stil joge, ki skozi smiselno zaporedje položajev (asan) ogreje telo, ga okrepi in sprosti, ter ob tem ponudi mnogokateri izziv. Ves čas usmerjamo pozornost na podaljšan in globok dih, ki nas vodi v bolj celostno prakso, v zavedanje lastnega telesa in sebe. Igramo se z notranjim ognjem, ki ga z mehkimi gibi in sproščenim dihom uporabljamo sebi v prid za transformacijo tako telesa, kot uma. Nepretrgan krogotok takšne prakse razredči in umiri naš kaotičen in nepovezan miselni tok, zato običajno na koncu doživljamo globoke trenutke popolne sprostitve.
Izzivov pa seveda ne manjka, saj ves čas v varnem kontekstu raziskujemo svoje zmogljivosti, širimo meje svojih sposobnosti in se igramo z ravnotežjem. Težavnost in intenzivnost vadbe se proti koncu stopnjujeta, saj tako lažje osvojimo položaj, ki smo si ga zadali (cilj meseca). Kljub temu je na razpolago dovolj alternativ za tiste, ki se z jogo srečujejo prvič.

Vadba traja 75 minut.

Za vadbo potrebujete udobna, lahka oblačila, lastno brisačo in vodo. Vadimo bosi. Blazino in vse potrebne pripomočke dobite pri nas.