FELDENKRAIS

Metoda Feldenkrais nas osvobodi privajenih vzorcev in nam omogoči nov način gibanja, mišljenja in samozavedanja.

Učenje se zgodi, ko presežemo svoje omejitve in naredimo nekaj novega ali nekaj starega na nov način. Učenje po metodi Feldenkrais  poteka preko ustvarjanja vzpodbudnega okolja za učenje in raziskovanje.

Vsaka učna ura je sestavljena kot eksperiment, z izidom, ki je predvidljiv in hkrati neznan. Usmerjenost v ne-doseganje cilja   in vzdušje radovednosti, odprtosti, varnosti, vzpodbujajo  optimalno učenje. Učenci odkrijejo, da zmorejo več, kot so si predstavljali in se naučijo prekiniti navade, ki jih omejujejo.

Počasno izvajanje in opazovanje giba omogoči nevrološkemu sistemu, da sam  odkrije naraven, lahkoten in prijeten gib. Takemu učenju pravimo tudi  zaznavno oz. samousmerjevalno. Z odkrivanjem novih načinov gibanja ustvarjamo v možganih nove povezave, spreminjamo možgane.

Radovednost, raziskovanje gibov, preizkušanje  novih možnosti vodi do prekinitve navajenih, velikokrat nefunkcionalnih in ali bolečih gibalnih vzorcev.

Rezultati lekcij so vedno osupljivi. Pokažejo se v izboljšani drži, večji gibljivosti, lažji koordinaciji in dobrem počutju. Zmanjšajo se bolečine, popustijo napetosti v mišicah. Zaradi preseganja samoomejitev se izboljša samopodoba.

Raziskovanje vzorcev in navad v gibanju, razširi vaše možnosti delovanja, vas pripelje nazaj v ravnovesje in sprosti stres.

Lekcije ne zahtevajo nobenih posebnih pripomočkov, razen vaše radovednosti. Počutili se boste bolje, funkcionirali boste na načine, za katere ste morda že pozabili, da je sploh mogoče.

Lekcije ozaveščanja skozi gib – ATM (Awareness through Movement) lekcije, se izvajajo v skupini. Učitelj učencem ne kaže gibov, niti jih ne popravlja, ampak daje samo besedna navodila. Vsakdo jim sledi  v svojem časovnem ritmu, v skladu s svojimi danostmi.

Lekcije ATM poučuje Barbara Vister, certificirana učiteljica ATM po metodi Feldenkrais.

Termina sta dva, torki ob 11:15 in petki ob 19h v No stress centru, na Ulici Milana Majcna 29a.

Cena ene lekcije je 10€, paket petih lekcij je 45€, ob plačilu 10 lekcij skupaj pa je cena 80€. Plačane lekcije lahko izkoristite v enem letu. Obisk prve lekcije je brezplačen.