Zakaj rad grizem zdravo?

ZAKAJ RADA GRIZEM ZDRAVO?

»Učenje joge in drugih tehnik sproščanja ter vseživljenjsko raziskovanje človeške narave mi predstavljajo velik izziv. Zato redno skrbim, da imam dovolj energije zase in za svoje stranke. V No stress centru, ki je postal moj drugi dom ter na poti, imam vedno pri roki RAWBITE ploščice, saj predstavljajo hiter, enostaven in zdrav medobrok, ki me napolni z energijo. Tako ohranjam pozitivno naravnanost do svojega telesa, duše in mojih vadečih. Energijo potrebujem tudi za raziskovanje in pridobivanje novih znanj.«

EDINSTVENI OKUSI Z ENOSTAVNO RECEPTURO

RAWBITE veganske ploščice so narejene iz suhega sadja in oreškov ter ne vsebujejo dodanega sladkorja (le naravno prisotne sladkorje). Ne vsebujejo glutena, narejene so iz 100% organskih snovi in ​​z veliko vlaknin.

Blagovna znamka RAWBITE sledi načelu “manj je več”, zato so ploščice narejene iz le 3 osnovnih sestavin:

DATELJNI – temno rjave barve in preprostega izgleda od zunaj ter polni presenečenj v notranjosti. Suho sadje iz datljeve palme ploščicam RAWBITE daje sadno noto in sladkost – zaradi česar so datelji odlična osnova za naše ploščice.

MANDLJI – zagotavljajo nepozaben “ugriz” v presno ploščico RAWBITE. Popolnoma ustrezajo aktivnemu življenjskemu slogu in situacijam, v katerih se moramo spodbuditi ali kjer želimo izzvati sebe.

INDIJSKI OREŠČKI – gladka zasnova indijskih oreščkov naredi ploščice čudovito mehke. Njihova blaga nota dovrši vsak okus do popolnosti in se idealno ujema z drugimi sestavinami.

Vabim te, da izbereš svoj najljubši okus, ki ga najdeš v spletni trgovini https://shop.all-natural.si/si/energijske_presne_ploscice/6 .

Jaz sem izbrala okus arašidov 😊.

Člani kluba Nostress lahko sedaj naročite RAWBITE ploščice z 10 % popustom v spletni trgovini 👉 shop.all-natural.si

Koda za -10 %: NOSTRESS10

Vaš popoln partner na poti! Uživajte v vsakem grižljaju.

#grizemzdravo

#rawbite

#mojrawbitetrenutek

Mindful walking

Priložnost za urjenje čuječnosti je tudi v vsakodnevni hoji. Ste se kdaj vprašali, kako hodite? Lega telesa? Ali ste nagnjeni naprej? Koliko so dolgi koraki? Read more

Opolnomočen … fully powerful human

Minfulness/Čuječnost

noun

 1. the quality or state of being conscious or aware of something.
  “their mindfulness of the wider cinematic tradition”
 2. a mental state achieved by focusing one’s awareness on the present moment, while calmly acknowledging and accepting one’s feelings, thoughts, and bodily sensations, used as a therapeutic technique.

Read more

Zelen tajski Curry s tempehom

Zelen tajski Curry s tempehom

Vroč, rahlo pekoč Curry je popolna jed za hladne zimske dni.

Potrebujete:
1 čebulo (drobno nasekljano)
1 za palec velik kos olupljenega in drobno nasekljanega ingverja
3 stroke česna (drobno sesekljane)
1 jedilno žlico kokosovega olja
1 jedilno žlico rumene tajske curry paste (veliko teh past ima kot sestavino rakce zato bodite previdni, če želite narediti vegansko jed, da izberete pasto, ki jih ne vsebuje)
1 manjši sladek krompir narezan na 2 cm velike kocke
1 manjšo glavo cvetače, oprano in natrgano na cvetke
4 nasekljane korenčke na cca 1cm velike koščke
250 gr šitak ali šampinjonov
1 pakiranje tempeha po lastni izbiri (sam sem uporabil tempeh iz črnega fižola in graha) Narežemo ga na cca 2cm velike koščke kupite ga lahko v Kis in Kvas.
1 manjši brokoli narezan na cvetove
2x 400ml kokosovega mleka v konzervi (sam uporabljam Biona – bio mleko, ki ga pred uporabo postavim v hladilnik za vsaj eno uro, da se gosta smetana loči od vode in jo lahko uporabim za izdelavo osnove)
150 gr riža (po lastni izbiri, sam sem uporabil rdeč divji riž, ki sem ga skuhal v dvakratni količini vode)

PRIPRAVA:
Osnova:
*V globoki posodi na kokosovem olju popražimo na hitro česen, ingver in čebulo, da se rahlo zmehčajo in zadišijo.
*Dodamo žlico curry paste, odpremo konzervo mleka in iz vrha poberemo smetano in jo skupaj s pasto premešamo v posodi, da se pasta povsem razstopi in dobimo gosto, rumeno dišečo smetano na dnu posode.
*Dodamo, korenček, sladek krompir, tempeh, vse skupaj 2 minuti pražimo
*Dodamo vso ostalo zelenjavo razen brokolija in zalijemo s preostalim kokosovim mlekom.
*V na pol pokriti posodi kuhamo cca.20 minut na zmernem ognju (toliko da se sladek krompir skuha)
*Dodamo brokoli in kuhamo še 5 minut
Če imate občutek, da je curry preveč tekoč, ga kuhajte odkritega, da lahko nekaj tekočine povre in izhlapi.
*Po potrebi solite ali dodajte 1 dcl sojine omake

Postrežete s kuhanim rižem, limeto in nasekljanim svežim koriandrom (po izbiri).

Pa dober tek 🙂

 

Blaž

Dobrodelnih 108 Pozdravov Soncu

21. 12. označuje prvi zimski dan oziroma zimski solsticij (ko je noč najdaljša) – ta dan pa ima na energetskem nivoju poseben pomen. Simbolizira smrt in ponovno rojstvo in je čas, ko prečistimo vse staro in naredimo prostor za novo rast in nove začetke.

Kot je iz imena že razvidno, bo dogodek praksa, sestavljena iz 108ih pozdravov soncu, natančneje Surye namaskare A. Verjame se, da notranji ogenj (oziroma toplota), ki nastane v telesu med to prakso, deluje na nas prečiščevalno ter nam pomaga povezati se sami s seboj.

Zakaj 108?

Število 108 velja za zelo posebno in pomembno število na več področjih, od Hinduizma in joge, do astronomije:

 • Število 108 se veliko pojavlja v starodavnih jogijskih tekstih (108 Upanishad, 108 Tanter).
 • Pomembni matematiki Vedske kulture so 108 videli kot število celote vsega obstoja.
 • V Ajurvedi poznajo 108 svetih točk na telesu.
 • Povprečna razdalja med Soncem in Zemljo ter Luno in Zemljo je 108-kratna premeru Sonca oziroma Lune.
 • Mala – jogijski venček, ki se ga uporablja pri meditaciji in štetju manter, prav tako vsebuje 108 kroglic.

Nasveti za prakso:

Med pozdravi soncu poslušamo svoje telo, duha in poskušam začutiti energijo vseh prisotnih.

Če vadba postane prezahtevna, se mirno usedemo v položaj otroka in samo občutite vibracijo. Ponovno nadaljujemo, ko nam to spet ustreza. Prav tako lahko izvajamo lažje variacije samega pozdrava soncu.

PRED prakso spijemo dovolj vode!

In ne pozabi – čeprav je cilj 108 ponovitev, pa to ni obveza! Poslušaj svoje telo in njegove zmožnosti ta trenutek, kar šteje je naš namen.

 

*Dogodek traja okvirno uro in pol*

6 UPORABNIH NASVETOV KAKO ČEZ PRAZNIKE BREZ DA IZGUBIMO VSE PRIGARANE REZULTATE ZA KATERE SMO SE TRUDILI MESECE PRED TEM.

Priprave na praznične dni, obiski družine in prijateljev, službene zabave in neizmerne količine hrane, ki se vrstijo ob koncu vsakega leta, so točno tisti izgovor, ki ste ga iskali, da lahko zjutraj preskočite kak trening, se sem in tja malo (ali pa malo več) pregrešite, pridobite kakšen kilogramček (pa kaj … samo enkrat na leto je veseli december) …  in vstopite v novo leto z ogromnim moralnim mačkom.

Ker slednjega nočemo … saj veste, zaradi stresa in občutka krivde se še nihče nikoli ni počutil nič bolje … prvi trije scenariji pa se bodo gotovo zgodili skoraj vsakemu od nas, sem pripravil 6 nasvetov, ki vam bodo pomagali med prazniki ohraniti s trudom pridelane rezultate.

Pa brez skrbi, ne bo se vam treba odpovedati božičnim piškotom, dobri družbi in dolgim prazničnim večerom ob toplem kozarcu kuhanega vina. Življenje je pestro in nepredvidljivo, zato mora naš dolgoročni načrt prehrane in gibanja prenesti tudi praznike in druge vesele (in manj vesele) preizkušnje. Upam, da vam bo z mojimi nasveti malo lažje.

NASVET #1

JEJTE POČASI IN PRENEHAJTE JESTI, KO STE 80 % SITI.

To je najpreprostejši in verjetno tudi najučinkovitejši način, da se izognemo prenajedanju in s tem vnosu prevelike količine kalorij. Zakaj ta strategija deluje?

Fiziološki razlog:

Med 15 in 20 minut traja, da naš prebavi trakt možganom sporoči, da smo siti. Le če jemo počasi tako možganom omogočimo, da začutijo sitost, preden se preveč nabašemo s hrano.

Psihološki razlog:

Ko jemo počasi, več okusimo. To pomeni, da bomo kljub manjši količini hrane z njo bolje potešili naše brbončice in v njej bolj uživali.

Dobra novica: To pomeni, da boste lahko poskusili prav vse, kar vas bo čakalo na mizi, brez slabe vesti. Le pri hitrosti se malo držite nazaj … konec koncev pri bogato obloženih prazničnih mizah ni prav nobene potrebe po naglici, saj hrane verjetno ne bo zmanjkalo.

Več o tem, kako jesti počasi, najdete tukaj: https://www.facebook.com/blazmihevcpt/videos/1985590165020623/

NASVET #2

KAKO OSTATI V FORMI, KO VAM PRIMANJKUJE ČASA?

Številni med vami se vse leto trudite pridno trenirati in oblikovati svoje telo. Potem pa pridejo prazniki s svojimi obveznostmi, ko padete iz ritma in ga, na svoje veliko razočaranje, ne uspete ujeti še kar nekaj časa po tem, ko je veseli december že za nami.

Zato sem za vas pripravil preprost trening, ki vam bo pomagal ostati v formi. Izvajate ga lahko kadarkoli in kjerkoli, ko imate 10 minut časa, zanj pa ne potrebujete praktično nobenih pripomočkov.

Vsako vajo izvajate 5 x, med vajami ni počitka. Naredite 2 do 4 serije, med serijami pa si vzemite 1 ali 2 minuti za počitek.

VAJE:

Predno se lotite vaj poskrbite, da ste pravilno ogreti in, da poznate pravilno izvedbo vaj.

 1. šprint v deski 50 sekund
  Začetni položaj je visoka deska z oporo na dlaneh, poskrbimo, da so ramena nad komolci, ki so aktivno iztegnjeni in ne zaklenjeni ter, da so komolci nad zapestji. Zadnjica je v višini ramen.  Vajo izvajamo tako, da kar se da hitro, pritegujemo kolena na prsi med tem pa aktivno stiskamo jedro in in gledamo naprej.
 2. hoja v izpadnem koraku: 10x korakov na vsako nogo
  Začetni položaj je z desno nogo kleče na tleh, kjer poskrbimo, da je kolk nad desnim kolenom in da je levo koleno pokrčeno v kot 90 stopinj. Vajo izvajamo tako, da se dvignemo iz začetnega položaja naredimo tako dolg korak naprej, da ko se bomo spustili bo levo koleno šlo pod kolkom proti tlom in kot v desnem kolenu bo 90 stopin. Poskrbimo, da se spustimo, s spodnjo nogo čim bližje tlom in potem nadaljujemo hojo.
 3. skleceLeže na tleh odložimo dlani na tla in sicer za dlan širše kot so naša ramena. Zaklenemo trup in se z izdihom odrinemo od tal do skoraj povsem iztegnjenih komolcev potem se zopet spustimo skoraj do tal in gib ponavljamo, dvig in spust naj trajata približno 2 sekundi. Skleco lahko modificirate tako, da jo izvajate kleče. 
 4. počepi
  Stojimo z nogami rahlo širše kot v širini ramen, s počasnim spustom spustimo zadnjico navzdol in nazaj do pravega kota v kolenih oz. do koder vam gibljivost dopušča. Z izdihom se vrnemo nazaj v začetni položaj. Pazite da kolen ne potiskate preko linije prstov na nogah, ko se spuščate v počep.
 5. veslanje v predklonu z oporo.
  Stojimo z aktivno iztegnjenimi nogami v širini bokov, sklonimo se naprej in pazimo, da hrbtenica ostaja v nevtralnem položaju, v iztegnjenih rokah držimo uteži ali kovček ali 2 plastenki z vodo in s pokrčitvijo komolcev težo prinesemo do prs in potisnemo komolce za ravnino hrbta počasi iztegnemo roke in ponovimo.

NASVET #3

KAJ JESTI, KO SEM NA POTI?

V času pred in med prazniki je priprava in uživanje obrokov v domači kuhinji še večji izziv kot sicer, saj poleg službe vsak dan žongliramo še s kupom opravkov, obiskov, nakupov, pa tudi izletov in potovanj.

Ko smo na poti je izbira kakovostne, zdrave hrane še težja, časa pa še manj, zato pogosto posežemo po nečem, kar je hitro in pri roki … ne pa nujno tudi najboljše za našo postavo in zdravje.

Vendar samo dejstvo, da med prazniki ne moremo ohranjati ustaljene rutine, ne pomeni, da je izbira in uživanje v ustrezni hrani nemogoče … morda zahteva malo več truda (ki si ga brez dvoma zaslužimo … konec koncev gre za nas in naše zdravje), nikakor pa ne nemogoče. Z nekaj preprostega načrtovanja brez prevelikega kompliciranja lahko v zdravih prigrizkih ali obrokih uživamo tudi na poti.

Več najdete v tem videu:

https://www.facebook.com/blazmihevcpt/videos/1986391601607146/

Recept za proteinske ploščice pa vas čaka tukaj:

http://www.blazmihev.si/proteinske-ploscice-za-na-pot/

NASVET #4

SUPER SMOOTHIE, S KATERIM BOSTE PRELISIČILI LAKOTO

Super smoothie je tekoč obrok, ki ga pripravite v nekaj minutah medtem, ko počnete zraven še 10 drugih stvari.

Če zaradi obveznosti in vznemirjenja ne uspete pravočasno potešiti svoje lakote in pustite telesu, da postane zelo lačno, je zelo verjetno, da se boste ob prvi naslednji priliki pošteno prenajedli. In ker v hitenju predprazničnega časa pogosto tvegamo izpuščanje uravnoteženih obrokov, je super smoothie kot nalašč za vas.

Recept najdete tukaj

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTg0ODUyNDYxMDc0NTQx/

NASVET #5

KAKO ODMERJAMO HRANO, KO JEMO ZUNAJ

Vem, da se večini zdi praktično nemogoče, da bi lahko ob vsem obilju kalorično bogate hrane, ki nas čaka v tem letnem času, vse do januarja obdržali isto težo in odstotek maščobe.

Pa to resnično ni nemogoče, če se poslužite preprostega načina odmerjanja hrane z vašimi rokami. Prav ste prebrali: ničesar vam ni treba tehtati hrane in računati kalorij, ampak si lahko že z zelo preprostim postopkom zagotovite uravnotežen in kalorično primeren obrok.

Kako uporabiti vaše roke kot orodje za odmerjanje hrane, poglejte tukaj:

https://www.facebook.com/blazmihevcpt/videos/1987206598192313/

NASVET #6

JEJTE ČIM VEČ ZELENJAVE

Velja pravzaprav za vsak dan, ne le med prazniki. Zelenjava namreč vsebuje veliko vode, vlaknin in mikro hranil, obenem pa malo kalorij. Zato je super polnilo za želodec, saj nam pomaga, da prej občutimo sitost, pojemo manj kalorij, zaradi vlaknin pa bo naša prebava redna, ne bomo napihnjeni in naše počutje bo super. Super počutje med prazniki pa, saj veste … prav lahko pomeni kak spontan potep po okrašenih mestnih ulicah ali pa ples do jutranjih ur, s katerim bomo pokurili še nekaj dodatnih kalorij. Win-win, torej.

Kakorkoli ga boste že preživeli in ne glede na to, s koliko dodatnimi kilogrami se boste ubadali januarja – želim vam čudovit, pravljičen december. Saj veste, samo eno življenje imamo. Uživajte ga sproščeno, a odgovorno. Predvsem do sebe in svojega zdravja.

Lepe praznike,

Blaž Mihev

 

Free: Penina+Letenje+Aerial Akrobatika= No Stress prižig lučk

Woohoo! Približuje se konec leta!!! Vabimo vas na prav poseben party kjer bomo prižgali lučke, se igrali v dvoranah na naših aerial hamakah, spili kak kozarček penine ali vroče ingverjeve limonade…grickali slastne Blaževe prigrizke…obujali spomine na preteklo leto in snovali plane za prihajajoče.

Natančen plan dogajanja še objavimo…tako, da stisni ‘going’. Vabljeni tudi vsi, ki nas spremljate le preko Facebooka in bi se radi prišli obrniti na glavo ali preizkusit kakšen Aerial položaj.

Poletne Vadbe v No Stress Centru!

Aerial joga

Vabljeni na poletne vadbe v No Stress Centru in v Tivoliju.

Aktivni bomo celo poletje 🙂 Ker vemo, da je poletje polno prijetnega druženja in ne predvidljivih dogodkov smo se odločili za enostaven drop-in sistem. To pomeni, da pridete kadar lahko in plačate obisk na licu mesta 🙂 Nič paketov in obveznosti :::))) Joge in Pilatesi so odprti tako vam, ki že vadite z nami kot vsem tistim, ki potebujete samo malo miganja tudi poleti oziroma vsem, ki še razmišljate kaj vam ustreza in ste popolni začetniki.
Vsak teden bo tudi 1 ura Aeriala! Aerial Joga in Aerial Pilates sta pa odprta samo za člane oziroma tiste, ki ste bili pri nas vsaj na Osnovnem tečaju in že vadite z nami.
Za popolne začetnike bomo organizirali Osnovne in Uvodne ure v Avgustu!

Urnik;
*Ponedeljek 19.00 Dinamična Joga (Brina)
*Torek 19.00 Vinjasa Joga (Polona)
*Sreda 18.30 Pilates Flow (Lea)
*Četrtek 19.00 Vinjasa Joga (Polona)

**Sobota 9.30 Vinjasa Joga (Polona)

*Vse vadbe potekajo v prijetno hladnem No Stress Centru na Ulici Milana Majcna 29a…parking je brezplačen.

**Vadba poteka v Tivoliju, v primeru slabega vremena odpade.

Na vadbo se prijavite preprosto tako, da se prijavite na ta dogodek. Preverite vedno ali je termin še vedno razpisan v dogodku preden pridete, saj je tudi pri nas možna višja sila…

Vaditeljem lahko tudi sledite na FB in Instagramu oziroma jim pišete na mail, če imate kakšno vprašanje.

– Mina Morrgan (enako na Instagramu in Facebooku)
email: mina@nostresscenter.com

– Polona Kolar (na FB page Joga s Polono in Instagram @polonayoga )
email: polonajoga@gmail.com

– Lea Adamič (Facebook isto, Instagram @pielattesandpilates )
email: lea.adamic@gmail.com

– Brina Selan (na FB page Skrivnosti joge in Instagram @skrivnostijoge )
email: brina.selan@gmail.com

Podloge za vadbo v No Stress Centru ne potrebujete in vsi pripomočki vas čakajo kot vedno. V Tivoliju prinese vsak sam svojo podlogo.

Cena katerekoli vadbe je 10EUR (gotovina)

Na vadbo pridete 10 minut prej, ko se vadba prične se vrata zaklenejo.

Za točno lokacijo v Tivoliju kontaktirajte Polono (cca pri Čolnarni).

*ZA ČLANE NO STRESS CENTRA:

3.7. Aerial Joga (Mina)
11.7. Aerial Pilates (Lea)
18.7. Aerial Joga (Brina)
26.7. Aerial Joga (Polona)
31.7. Aerial Joga & Akrobatika (Mina)

PRIJAVE POTEKAJO PREKO SISTEMA MINDBODY!

Se vidimo na tleh in v zaku kot vedno za prijetno, fit & nostress poletje!

PREDPOLETNA AKCIJA za vitko telo in debelo denarnico ;)

Da bi bile vse naše vadbe za vas čim bolj dostopne, smo za vse nostressovce pred poletjem pripravili čisto hudo poletno akcijo, ki bo vaše telo stanjšala bolj kot vašo denarnico. Read more