December 23, 2016 NSC Team

No Stress Sladice 2.del No stress arašidovo maslo in cimet COOKIES :)

Recept številka dva so piškoti, ki veljajo za največji hit v našem centru in so resnično fenomenalni 🙂 Cimetovi piškoti z arašidovim maslom 😉

NO STRESS ARAŠIDOVO MASLO IN CIMET COOKIES!

(1cup = 240 ml)

1/4 cup navadne moke

1 žlica + 1/4 žlice cimeta v prahu

3/4 žličke sode bikarbone

1/2 žličke pecilnega praška

1/4 žličke soli

1/2 cup masla, zmehčanega (lahko uporabite tudi kakavovo maslo za Vegansko verzijo)

3/4 cup sladkorja od katerega ovzamemo 2 žlici

1/2 cup rjavega sladkorja

1/2 cup kremastega arašidovega masla

1 jajce (namesto jajca lahko iz žlice zdrobljenih lanenih semen in 3 žlic vode naredite jajčni nadomestek (zmešamo oboje in pustimo v hladilniku cca. 15 min)

1 vanili sladkor

  1. Žmešamo moko, 1 žlico cimeta, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol v posodi. Pustimo počivati. V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo: maslo, ½ cup sladkorja, rjav sladkor, arašidovo maslo, jajce in vanilijo. Da dobimo gladko zmes. Tej zmesi dodamo ostale sestavine in vse zelo dobro premešamo. Testo damo potem za 2 uri v hladilnik oz. Dokler,da se strdi.
  2. Pečico segrejemo na 190°. V posodici zmešamo ostanek sladkorja in cimeta. Testo oblikujemo v kroglice cca 2,5cm premera, jih povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja in potem položimo na peki papir cca 5 cm narazen in jih z vilicami nežno oblikujemo v ploščate piškotke z cikcak vzorcem na vrhu.
  3. Pečemo od 8 do 10 minut , ohladimo in POJEMO

Ps: Ko piškote spečete jih fotografirajte in objavite na instagramu s hastagoma #mojnostress #blazmihevcpt ali na facebooku in v opisu uporabite enaka hastaga in tegajte @nostresscenter in mogoče prav vas čaka majhno presenečenje 😉

Dober tek.

Blaž Mihev