December 23, 2016 NSC Team

No Stress Sladice 3.del No stress marmorni kolač s koščki črne čokolade :)

Sočno biskvitno testo, v katerem se skrivajo koščki stopljene črne čokolade njmaiiii 🙂

NO STRESS MARMORNI KOLAČ S KOŠČKI ČRNE ČOKOLADE!

BEL DEL:

4 Jaca (ločimo blejake in rumenjake)

8 žlic sladkorja

4 žlice olja

1 pretlačena banana

8 žlic moke

ščepec soli

1x pecilni prašek

1 žlička vanilijevega koncentrata ali 1/2 vanilijevega stroka semen

 

ČOKOLADNI DEL:

4 jačka (ločimo beljake in rumenjake)

8 žlic sladkorja

4 žlice olja

1 pretlačena banana

8 žlic moke

2 žlici 100% kakava

100 gr črne 85% čokolade

ščepec soli

1x pecilni prašek

1 žlička vanilijevega koncentrata ali 1/2 vanilijevega stroka semen

 

2 žlički cimeta*

*opcijsko ni nujno:)

Obe masi pripravimo na enak način:

  1. Jajčne beljake damo v mešaalnik in stepemo v sneg kateremu nekje na pol poti počasi dodamo 4 žlice sladkorja in stepemo v trd sneg. Med tem v drugi posodi zmešamo 4 žlice sladkorja 4 rumenjake, banano in zmešamo. Ko je sneg trd upočasnimo mešalnik na 1/2 in počasi dodajmo mešanico jajc, banane, sladkorja in olja. Da dobimo penasto zmes. Upočasnimo mešalec na najnižjo hitrost in žlico po žlico dodajamo moko kateri smo dodali pecilni prašek sol in vaniljo (pri temni masi še kakav in cimet*), ko smo vso moko dodali lahko zopet povečamo hitrost mešanja, da dobimo tekočo gosto zmes. Ko smo pripravili prvo zmes jo damo v posodo v stekleno posodo in na stran, ter pripravimo še drugo maso. potem pripravimo še drugo. V maso s kakavom na koncu vmešamo še koščke čokolade!
  2. Ko sta obe masi pripravljeni vzamemo pekač (srednje velikosti) ga prekrijemo s peki papirjem in vlijemo eno zajemalko bele mase in na njo eno zajemalko črne mase in tako ponavljamo dokler nismo porabili obeh mas.
  3. Vzamemo kuhalnico jo obrnemo in z ročajem v testo rišemo razne vzorce, saj bo tako nastalo čudovito testo in tudi čokoladni koščki bodo zašli v belo maso 😉
  4. Pecivo pečemo v naprej ogreti pečici na 200 stopinjah cca:25 min. oz. dokler ni od zunaj lepo rjavo in ko ga prebodemo z nožem se nanj ne prilepi testo.

Ps: Ko piškote spečete jih fotografirajte in objavite na instagramu s hastagoma #mojnostress #blazmihevcpt ali na facebooku in v opisu uporabite enaka hastaga in tegajte @nostresscenter in mogoče prav vas čaka majhno presenečenje 😉

Pa dober tek 🙂

Blaž Mihev.