AERIAL PILATES

Krepitev v zraku

Pri Aerial Pilatesu gre za uporabo osnovnih Pilates principov s pomočjo pripomočka za suspenzijo – hamake (angleško: hammock). Hamaka nam lahko nudi  oporo in pomoč pri izvedbi določene vaje, ali pa nam le to oteži.

S spreminjanjem višine, naklona in širine blaga lahko hitro in enostavno spremenimo intenzivnost vaje in jo učinkovito prilagodimo potrebam vadečega. Aerial Pilates je najboljša izbira za vse, ki si želite okrepljeno jedro, lepo držo in vitalne, elegantne mišice.

Pri nekaterih vajah lahko del teže nosi hamaka in s tem razbremeni pritisk na posamezen sklep. To je še posebej primerno za ljudi, ki imajo težave s sklepi, kot so zapestja, ramena, itd. Hamaka je tudi eden izmed redkih pripomočkov, s katerimi lahko varno izvedemo inverzijo (obrat) in s tem na edinstven način razbremenimo hrbtenico.

Vadbo pa končamo s prijetnim sproščanjem v hamaki, ki takrat najbolj spominja na visečo mrežo. Zaradi vsestranske uporabe hamake je aerial pilates primeren za vsakogar, vadbo pa lahko kombiniramo tudi z običajnim pilatesom.

Aerial Pilates je fizično zahteven, ampak dostopna vsem, saj se lahko zahtevnost prilagodi posamezniku. Kljub temu pa uporabljamo poseben pripomoček, ki ga moramo prej spoznati, zato se najprej udeležite enega izmed redno organiziranih tečajev kot je Aerial Osnovni tečaj.

Vadba traja 60 minut. Potrebujete oprijeta oblačila, ki omogočajo gibanje, pokrivajo kolena in pazduhe ter nimajo zadrg ali drugih trdih in ostrih delov.