November 24, 2015 Nika

Možje v pajkicah: Loui Ferry

Ok, priznamo: poskakujemo od veselja! Možje v (pisanih) pajkicah obstajajo, in to celo v Ljubljani! Prejšnji teden smo opazili prvega … in se tako zelo navdušili nad njim, da smo se odločili za novo rubriko na blogu in Facebooku, v kateri bomo predstavljali vse drzne fante, ki pometajo s stereotipi, da so pajkice samo za ženske. No, tudi Loui ni ostal ravnodušen, saj so ga navdušile naše Werkshop pajkice. In tako seveda ni šlo brez fotošutinga, mimogrede pa smo ga pocukali tudi za kratek pogovor.

Pisane pajkice ali nogavice, v kombinaciji s kratkimi hlačami, so tvoj zaščitni znak. Zakaj?

Zakaj pa ne? So udobne, praktične, skrbijo, da me ne zebe … poleg tega pa se odlično obnesejo na potovanjih, ki jih v mojem življenju ne manjka. Enostavno spakiram deset pisanih nogavic ali pajkic, nekaj kratkih hlač … in z njimi z lahkoto kombiniram unikatne, zanimive outfite cel mesec ali dva.

_MG_0119
Kje kupuješ svoje nogavice oz. pajkice? Na oddelkih z moško modo izbira verjetno ni prav velika …

Oh, vsepovsod; od oddelkov z ženskimi nogavicami do butikov z visoko modo (kjer se najdejo tudi kake pisane moške hlačne nogavice) … do second hand trgovin. Prav zanimivo je zbirati različne kose in z njimi poskušati nove kombinacije.

V Londonu in Los Angelesu verjetno s svojo podobo ne izstopaš preveč. Kaj pa v Sloveniji? Se v takile opravi (Loui nosi pajkice Werkshop Dark Sugar, bele kratke hlače in črno jakno) sprehajaš tudi po domačem Kidričevem?

Oja, brez težav. Vsaj zadnja leta. Ko sem bil mlajši, je imel doma z mojo drugačnostjo marsikdo precej težav, posledice pa so čutili predvsem moji starši, ki so morali kar naprej hoditi v šolo na pogovore. Pa seveda jaz, ki sem se v naši deželici počutil omejenega in nerazumljenega. Zdaj, ko sem uspel v tujini, je drugače; na cesti me ustavljajo v glavnem tisti, ki me poznajo in mi želijo čestitati ali me povprašati o življenju in delu čez lužo. No, vseeno pa je družba pri nas, v primeri z mesti, kjer delam, še vedno precej zaprta.

loiii

Za konec: kakšen je tvoj življenjski moto?
Samo gurat je treba. Torej: izbrati svoje sanje in vztrajati.

Brez težave priznam, da sem že ničkolikokrat skoraj obupal in se vrnil domov. Kupil sem vozovnico, spakiral kovčke, celo noč prebedel … in se nato zjutraj brcnil v rit in si rekel: Ne, ne boš! Gremo naprej!

Za tiste, ki ne veste: Loui Ferry je energičen dečko iz Kidričevega, ki sta ga drznost in želja po drugačnem življenju in slutnja neskončnih možnosti pri rosnih osemnajstih odnesli od doma – najprej v Milano, nato v London in nazadnje, letos, v Los Angeles. Loui kot frizer dela za revije in shootinge nekaterih največjih svetovnih modnih oblikovalcev … več pa si lahko preberete in pogledate na njegovi spletni strani http://louiferry.com/.

Za vse može v pajkicah: pošljite nam svojo fotko; z veseljem jo bomo objavili na Facebooku naše trgovinice, vam pa poslali drobno nagrado za pogum. Za navdih, kako v pisanih pajkicah zažigati na vadbah ali kako jih kombinirati za vsak dan pa pokukajte na Instagram Loui Ferry ali Werkshop.