March 22, 2017 Blaz_nostress_administrator

Novo: jutranja joga ter večerni Mobility&Core s Kajo

Pomlad v No stress center ni prinesla lastovke … ampak Kajo, ki se nam je pridružila z vodenjem jutranje joge in večernega programa Mobility & Core. Kaja je profesionalna plesalka, koreografinja in učiteljica joge. Njena velika strast je raziskovanje telesa, ki se ne boji novih izzivov, ki ji omogočajo postopen razvoj. Verjame,da je gibanje eden izmed najboljši načinov, ki nas poveže z našo naravo, z igro in kreativnostjo ter nam pomaga ohranjati zdravo in funkcionalno telo.

Hatha Joga, ki jo vadimo ob torkih ob 6:30 zjutraj, je zaradi širokega spektra vaj in stopenj zahtevnosti primerna tako za začetnike, kot tiste, ki se z jogo ukvarjajo že nekaj časa.

Takole pravi Kaja: “Osredotočali se bomo na pozicije telesa, ki krepijo mišično strukturo, nas raztezajo in ustvarjajo pretok energije v telesu ter dihanje, ki je sestavni del vadbe. Poudarjam tradicionalen način učenja, ki je vedno prijazen do telesa in uma.  Posvečam  se potrebam vsakega posameznika in prilagajam vaje glede na trenutno pripravljenost.” 

V primerjavi z Hatha jogo je Mobility & Core bolj dinamičen. Na urah se bomo posvetili raziskovanju telesa in ugotavljali, kako deluje, kakšne vzorce gibanja smo prisvojili in katere zapostavili. “Z vajami vas bom spodbujala k doseganju trenutnih maksimalnih zmožnosti.  Osredotočili se bomo na mobilnost telesa in krepitev centra, ki je središče naše moči. Veliko pozornosti bomo posvtili tudi hrbtenici, saj je ta tista, ki daje obliko našega gibanja.  Gibalni program vsakega posameznika mora biti raznolik, pogost in v skladu z našo naravo.  Postati mora del vsakdana, v nas vzbujati kreativnost in veselje. Za najboljše rezultate je potreben proces, ki se bo nadaljeval skozi celo življensko dobo,” pravi Kaja.

Tiste, ki smo že poskušali vaditi z njo, je že prepričala … predvsem s tem, da smo ugotovili, kako zelo “zategnjeni” smo v resnici.

Ampak: nikoli ni prepozno. Oz. kot pravi naša Kaja: “Verjamem, da je vadba joge odličen način kako priti do ravnovesja, razumevanja svojega telesa in uma. Pomaga nam zmanjšati stres in zaživeti bolj polno in zdravo življenje.”