October 5, 2016 NSC Team

1. prehranska delavnica: “Prezaposleni, da bi zdravo jedli” NOV TERMIN: sobota, 12. 11. 2016 od 9h do 12h.

No stress v kuhinji – Razbijamo mite o (ne)zdravi prehrani

V No stress centru v sodelovanju z Blažem Mihevom, osebnim trenerjem in precision nutrition prehranskim svetovalcem, v letošnji sezoni organiziramo serijo tematskih delavnic o prehrani. Cilj sklopa delavnic je dokazati, da je tudi v hitrem tempu mestnega življenja mogoče jesti zdravo in polnovredno … in vam pokazati, kako to doseči v praksi, brez poseganja po prehranskih dopolnilih in nadomestilih.

Da bi odgovorili na čim več konkretnih zagat in vprašanj ter vam podali nasvete, ki vam bodo koristili v vsakdanjem življenju, bomo v vsaki delavnici obdelali enega od številnih mitov o (ne)zdravi prehrani. Ti v resnici večinoma niso nič drugega kot izgovori in “olajševalne okoliščine”, s katerimi sicer nenamerno – zaradi pomanjkanja znanja in informacij, površnih nasvetov s spleta ali slabih izkušenj prijateljev – sami sebi otežujemo pot do bolj zdrave prehrane, s tem pa tudi do bolj polnega in zadovoljnega življenja.

V prvi v seriji 3-urnih delavnic bomo v roke vzeli enega najpogostejših izgovorov. Gotovo ste slišali ali celo uporabili tudi sami. Nekako takole gre:

“Pa nimam jaz zvečer časa še kuhat.” ali pa: “Kako naj jem zdravo, če pa v službeni menzi kuhajo samo /vstavi naključno jed/?”“Lahko je njemu, ki gre lahko med kosilom domov; kaj pa jaz, ki vedno jem kar za računalnikom?” … “Preveč imam v glavi, da bi razmišljala še o tem, kaj bom jedla naslednji dan.”

Zvenijo znano, kajne? Vsi zgornji in podobni izgovori temeljijo na istem mitu: da je za zdravo, polnovredno prehrano potrebnega veliko časa in energije, ki nam ju v prenatrpanem vsakdanu že tako vedno zmanjka. Na delavnici bomo pokazali, da ni tako; da lahko prav vsak med nami zase in za svoje najdražje vsak dan pripravi zdrave, polnovredne obroke.

Delavnica bo sestavljena iz štirih delov:

  1. del: Uvod v prehrano
  • Makro hranila: kaj pomenijo in zakaj so pomembna?
  • Mikro hranila: kaj pomenijo in zakaj so pomembna?
  • Diete da ali ne? … in zakaj.
  1. del: Optimalna sestava obroka za posameznika
  • Kako si brez napora sestaviti uravnotežen obrok?
  • Kako izbrati in sestaviti uravnotežen obrok po svoji meri v menzi ali restavraciji?
  • Ali je lahko uravnotežen obrok tudi, če ne jem enega izmed makro hranil? Kako ga sestavim?
  1. del: Razbijamo prehranske mite

Proteini, maščobe, mleko, rastlinska hrana, voda, sadje … so dobri ali slabi? Jih je lahko preveč? Kdaj jih je premalo? Kateri so najbolj razvpiti prehranski miti in zakaj so samo miti …

  1. del: Vprašanja in odgovori

Odgovori na vaša vprašanja, s katerimi bomo poskušali nasvete kar najbolj približati vaši konkretni situaciji.

Na delavnici vas bodo čakali čaj in zdravi prigrizki.

Cena delavnice je 39 EUR

 

[button to=”https://clients.mindbodyonline.com/classic/ws?studioid=179491&stype=-8&sTG=71&sVT=63&sView=day&sLoc=1&date=10/29/16″ color=”blue” target=”” ]PRIJAVA[/button]

 

Tagged: , , , , , ,