January 26, 2016 Nika

Tema meseca: Roke

Roke so eden od najpomembnejših delov človeškega telesa in s funkcionalnega vidika praktično nepogrešljive. Dvomim, da si zna kdo od nas predstavljati svoje življenje, če se nenadoma ne bi mogi več zanašati nanje – na opiranje, prijemanje in podajanje stvari pri vsakodnevnih opravilih.

Močne in funkcionalne roke niso pomembe samo v najbolj aktivnem obdobju življenja; kot del funkcionalne enote telesa ostajajo ključne tudi pozno v starost. Močne roke starejšim pomagajo pri pravilnem vstajanju s stola ali tal, z njimi se lahko ujamejo in preprečijo hujše poškodbe pri padcih. S funkcionalnimi, dobro gibljivimi in močnimi rokami lahko olajšamo tako hišna opravila kot tudi hojo in funkcioniranje v primeru poškodb.

Zato bomo marec v No stress centru posvetili vajam za roke in tako v celoto povezali gornji del telesa, pri katerem smo v prejšnjih mesecih že obdelali ramena in vrat.

Vaje, ki jih bomo izvajali, bodo namenjene, krepitvi, oblikovanju in gibljivosti rok. Veliko pozornosti bomo posvetili pravilni izvedbi vaj z lastno težo, gumijastimi trakovi, hamakami in ročkami hamak.

Obljubljamo vam torej vadbe polne zabave, začinjene z nekaj znoja in razbolenih mišic … in seveda ravno pravo mero sprostitve.

 

Se vidimo!

Vaš No stress Team